AntBariatric

AntBariatric është një klinikë e kirurgjisë së përgjithshme që përbëhet nga kirurgë të përgjithshëm, dietologë bariatrikë dhe infermierë të kujdesit postbariatrikë, të cilët janë ekspertë në kirurgjinë bariatrike. AntBariatric menaxhon kirurgjinë bariatrike si dhe të gjitha proceset e kujdesit dhe ndjekjes pas operacionit bariatrik.

Rreth Obezitetit

Obeziteti, me përkufizimin e tij më të thjeshtë, mund të përkufizohet si ruajtja e tepërt e yndyrës në trup. Është një sëmundje kronike, multifaktoriale me shkaqe gjenetike dhe mjedisore. Akumulimi i tepërt i yndyrës në trup shkakton shumë sëmundje, dëmton cilësinë e jetës dhe shkurton jetëgjatësinë. Obeziteti dhe sëmundjet e lidhura me obezitetin janë shkaku i dytë më i zakonshëm i vdekjeve në mbarë botën.

Kirurgji

Kirurgjia bariatrike është forma më efektive, e sigurt dhe e përhershme e humbjes së peshës e njohur në trajtimin e obezitetit. Nuk ka rrezik të shtuar për pacientët në krahasim me operacionet e tjera intra-abdominale. Me përjashtim të rasteve të veçanta, pothuajse të gjitha operacionet kryhen me metodën laparoskopike, pra të mbyllur. Pacientët mund te dalin në ditën e dytë ose të tretë pas operacionit.

Llogaritësi BMI

TASARIM KODLAMA

A jam i/e pershtatshem/e per operacion?

Ndryshimet e dietës dhe stilit të jetesës duhet t’u rekomandohen kryesisht të gjithë pacientëve. Trajtimi kirurgjik duhet të merret parasysh në pacientët të cilët nuk kanë qenë të suksesshëm me ndryshimet dietike dhe të stilit të jetesës.

1-) BMI ≥ 40 kg/m2,

2-) BMI 35 – 40 kg/m2 dhe sëmundje komorbide të lidhura me obezitetin,

3-) Kirurgjia metabolike rekomandohet për njerëzit që nuk mund të arrijnë kontrollin e glicemisë pavarësisht trajtimit optimal, edhe nëse BMI e tyre është deri në 30.

Përveç kësaj, kërkohet që të ketë dështuar me dietën nën mbikëqyrjen mjekësore dhe të jetë i qëndrueshëm psikologjikisht.

Lini nje takim

    DITA E OBESITETIT