Title Image

Dita E Obesitetit

Sindroma  Dumping shfaqet si rezultat i kalimit të shpejtë të ushqimit në zorrën e hollë. Mund të ndodhe edhe si rrjedhoje e disa sëmundjeve edhe pas operacioneve të obezitetit. Operacionet bariatrike janë operacione që pothuajse gjithmonë shkaktojne ndryshime në stomak dhe

Gjatë gjithë historisë, kultura të ndryshme  kane pasur perceptime të ndryshme në kohë per obezitetin. Here shfaqet si forcë, fuqi; herë të tjera përmendet si pjellori, bollëk.  Sot njihet si sëmundje. Duke filluar në mënyrë evolucionare nga njerëzit gjuetarë-mbledhës; rreth 10 mijë